Att sälja bostaden är en av livets stora affärer.

Sälja bostad

Att sälja bostaden är en av livets stora affärer. Det är mycket att tänka på och som en erfaren och kunnig mäklare vägleder vi dig genom hela processen.

Vi ser varje uppdrag som en möjlighet att inte bara sälja en egendom, utan också att dela dess speciella historia. Vi strävar efter att göra varje bostad intressant och tilltalande för de som söker ett nytt hem. Att arbeta som mäklare Karlshamn och närliggande kommuner i Blekinge är av stor betydelse för oss. Det handlar om att vara en del av regionen, förstå dess särprägel och hjälpa människor att hitta sina drömhem.


Sälja bostadsrätt - steg för steg
Steg för steg
Sälja bostad
Steg 1 - Värdering
Det finns olika sätt att påbörja en försäljning, men det vanligaste förfarandet är att du som säljare bokar in ett initialt möte med mäklaren hemma hos dig. Under detta möte ger mäklaren dig råd, besvarar dina frågor och genomför en värdering av din bostad. Om allt känns tillfredsställande, upprättar ni ett uppdragsavtal, vilket möjliggör för mäklaren att samla in relevant information om bostaden som ska säljas.
Steg 2 - Förberedelser
Tillsammans med mäklaren planerar ni hur din bostad ska förberedas inför försäljningen. En anpassad tids- och marknadsplan skapas för varje steg, och noggranna förberedelser ökar chanserna för en framgångsrik försäljning. Vi samlar in och hanterar nödvändig information från myndigheter, låneinstitut och bostadsrättsföreningar samt tar fram planritningar. Genom samarbete med utvalda, professionella fotografer säkerställer vi att bilderna presenterar din bostad på bästa sätt. <

Oavsett om du planerar att sälja snart eller längre fram kan flera steg förberedas, såsom eventuell besiktning, energideklaration, insamling av fakta, ifyllande av frågelista och blankett för driftskostnader, samt tips och råd inför fotografering, eventuell "styling", fotografering, planritning, framtagande av objektsbeskrivning och eventuell förhandsvisning.
Steg 3 - Marknadsföring
Bostaden annonseras på vår hemsida och genom marknadsplatser som t.ex. Hemnet.
Steg 4 - Visning
Det finns olika typer av visningar av en bostad som öppen visning eller privata visningar, beroende på vilket alternativ som passar bäst för din bostad. Visningen spelar ofta en avgörande roll för köparen, eftersom det ger möjlighet att föreställa sig bostaden som sitt framtida hem.
Steg 5 - Budgivning
Efter visningarna brukar oftast budgivningen starta. Ibland finns det flera intresserade, vilket kan förlänga budgivningsprocessen. Ibland handlar det mer om förhandlingar för att nå en överenskommelse om rätt prisnivå. Det är alltid säljaren som har beslutanderätt över vilken köpare som väljs och till vilket pris bostaden säljs.
Steg 6 - Kontraktsskrivning
När överenskommelse har nåtts mellan båda parter och finansieringen har godkänts, upprättas kontraktet. Vanligtvis sker detta genom att alla parter samlas på mäklarens kontor, men ibland kan kontraktet även undertecknas direkt i den aktuella bostaden.
Steg 7 - Tillträde
Vid tillträdet slutförs affären formellt på mäklarens kontor i närvaro av båda parter. Genom mäklarens kontakt med banken genomförs överföringen av den återstående delen av köpeskillingen till säljarens konto, och köparen får därmed nycklarna till sitt nya hem.
Boka värdering

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Bäckströms Fastighetsmäkleri värderar din bostad
Senast sålda bostäder
Lokevägen 2
Såld
Brännaregården, Olofström
Lokevägen 2
4 rum   110 kvm
Pengabergsvägen 2
Såld
Pengaberget, Karlshamn
Pengabergsvägen 2
4 rum   97 kvm
Holjevägen 21A
Såld
Kyrkhult
Holjevägen 21A
4 rum   116 kvm
Röshultsvägen 300-35
Såld
Ebbemåla/ Röshult, Kyrkhult
Röshultsvägen 300-35
5 rum   93 kvm